Reàl Cocktail Ingredients
Prace nad produktem rozpoczęto w 2006 roku, skupiając się na stworzeniu pierwszego kremu kokosowego,
który nie będzie zapakowany w puszkę. Udało się to dzięki połączeniu cukru trzcinowego, miąższu oraz
mleczka kokosowego w jednolitą, kremową masę.Tak powstał Coco Reàl, który zapoczątkował całą serię
produktów w wygodnych butelkach do wyciskania. Po podzieleniu się efektem prac z miksologami z całego świata,
reakcja była tak pozytywna, że postanowiliśmy stworzyć nową linię produktów puree owocowych.
Pozwalającą artystom, tworzącym koktajle, sprostać wymaganiom konsumentów na całym świecie.
Tak więc w 2014 r. narodziła się pełna lista, syropów infuzowanych puree owocowym marki Reàl.
Zainspirowani przez miksologów, którzy poświęcili swoje życie, aby dążyć do perfekcji w jakości koktajli.
Postanowiliśmy stworzyć produkty, które podkreślą najbardziej autentyczne i czyste smaki na ziemi.
Dlatego przy produkcji, dużą uwagę poświęcamy odmianom owoców oraz ich jakości. Bardzo istotne są
miejsca skąd pochodzą owoce. Są to najlepsze plantacje na świecie, gdzie plony zbierane są ręcznie,
oceniane oraz sortowane przez człowieka, co umożliwia wybranie najlepszego surowca.
Wyjątkowe procesy technologiczne, polegające na wielokrotnym, powtarzanym gotowaniu pod wysokim ciśnieniem
do temp. 60 stopni. Następnie na schładzaniu, zapobiegają przegtowaniu i skarmelizowaniu owoców w syropie cukrowym.
Pozwala to na zachowanie wszystkich wartości mineralnych i odżywczych. Dzieki zastosowaniu naturalnych konserwantów
takich jak cukier, sok z cytryny czy ekstrakt z rozmarynu, możliwe jest zmniejszenie sztucznych środków konserwujących do ilości
- połowy kropli na butelkę. Jest to okoł 10 razy mniej, niż w butelce wina. Kilkukrotne odsysanie powietrza i ozonowanie przestrzeni
pomiędzy produktem a zamknięciem sprawia że, barwa i smak pozosteje dłużej naturalny.
Ponieważ wiemy, że napój jest tak dobry, jak jego składniki, wszystko, co wchodzi w skład produktów Reàl, cechuje świeżość i jakość,
która nie ma sobie równych w branży. Każdy produkt zawiera do 40% czystego przecieru owocowego, zmieszanego z całkowicie naturalnym
cukrem trzcinowym. By stworzyć produkt idealny do mieszania i miksowania koktajli wszelkich odmian.
Jedynym sposobem, aby naprawdę zrozumieć, jak Reàl rewolucjonizuje świat koktajli jest doświadczyć go samemu.
Syropy infuzowane Real doskonale nadają się do eksperymentów kulinarnych, takich jak pieczenie i desery, są idealne do przyprawiania ciast,
ciasteczek, babeczek, serników i innych waszych pomysłów kulinarnych. Wszechstronne zastosowanie pozwala na użycie ich jako składnika marynat
i glazur do mięs takich jak wołowina, wieprzowina, kurczak lub owoce morza. Świetnie sprawdza się w kuchni molekularnej jako składnik piany owocowej czy kawioru.
Pumpkin Reàl - syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości puree dyniowym z
dodatkiem cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej i goździka.
Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 35% puree z dyni. Ciekawy jesienny smak pachnący korzenny mi przyprawami daje poczucie ciepłej domowej atmosfery. Idealny do dyniowego latte, koktajli na bazie whyski i wielu innych ciekawych kompozycji
Pina Reàl syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości ananasami pochodzącymi z Kostaryki. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców ananasa. Ananas w kulturze Polinezyjskiej jest symbolem gościnności i otwartości. Soczysty smak sprawia że doskonale sprawdza się jako składnik pinacolady i koktajli na bazie rumu uznawany jest też jako afrodyzjak. Warto wiedzieć, iż ananasy są również bogatym źródłem wielu witamin i minerałów
Black Cherry Reàl - syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości Black Cherry pochodzące z Chile. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców Black Cherry. Idealne do wszystkich wersji Negroni otwiera ich bukiet pozostawiając charakterystyczny pestkowy posmak. Idealnie komponuje się również z drinkami na bazie burbonu.
Kiwi Reàl - syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości kiwi rosnącymi w
Nowej Zelandii. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców kiwi. Kiwi, czyli owoc aktinidii, narodziło się w dolinie rzeki Jangcy w Północnych Chinach i początkowo nazywało się chińskim agrestem. To doskonałe źródło luteiny oraz zeaksantyny, związków występujących w ludzkim oku. Chronią one przez rozwojem zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej.
Blueberry Reàl syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości
borówkami odmiany Goldtraube rosnącymi na północno zachodnim wybrzeżu
Pacyfiku.
Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców Goldtraube. Owoce borówki cenione są dzięki swoim licznym wartościom odżywczym i zdrowotnym. Zawierają dużą ilość związków antyoksydacyjnych i wiele witamin.
Strawberry Reàl syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości ręcznie
zbieranymi truskawkami odmian Comorosa, Ventana, Albion rosnącymi i dojrzewającymi
w słońcu Californii. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców
truskawek. Soczysty i świeży smak sprawia że doskonałe sprawdza się jako dodatek do drinków i koktajli.
Passion Fruit Reàl - syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości marakują
rosnącymi w Wietnamie. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców marakui. Marakuja, zwana też passiflorą lub męczennicą, to subtropikalna roślina o terapeutycznych właściwościach. Odżywia cały organizm, przede wszystkim skórę. A wspaniałym wyglądem oraz niesamowitym zapachem i smakiem karmi nasze zmysły.
Mango Reàl - syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości mango
odmiany Alfonso rosnącymi w Indiach. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców Alfonso. Mango to egzotyczny owoc, który pochodzi z Indii, gdzie jest uprawiany od ponad 4 tysięcy lat. Przez Hindusów jest nazywany owocem bogów jest bogatym źródłem minerałów i witamin.
Peach Reàl - syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości
brzoskwiniami odmian Elegant, Summer i Rich Lady. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców brzoskwiń. Brzoskwinia czasami nazywana była perskim jabłkiem w czasach starożytnego Rzymu. Do dziś owoc ten jest uważany za symbol płodności i piękna.
Raspberry Reàl - syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości malinami
odmian Willamette i Glen Clova rosnącymi na północno zachodnim wybrzeżu Pacyfiku. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców malin. Malina to jedno z ulubionych owoców Polaków. Ma prozdrowotny wpływ na ludzki organizm. Już starożytni przyrządzali lecznicze soki z malin, które pomagały na zakażenia organizmu i nerwicę. W naszej tradycji ludowej malina uchodziła za lek pomagający w niedokrwistości.
Agave Reàl organiczny Nektar Agave. Wykonany w 100% z niebieskiej Agavy rosnącej w Meksyku w regionie Jalisco. Wytwarzany z niej nektar jest ceniony przez kucharzy, a także stanowi przedmiot zainteresowania lekarzy i dietetyków. Badania naukowe wskazują, że zawiera mnóstwo witamin, minerałów i substancji, które chronią nas przed chorobami.
Ginger Reàl syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości imbirem rosnącym w Laiwu. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 12%
korzenia imbiru. Imbir to jedna z najstarszych roślin uprawnych dodaje świeżości i pikantności owocom morza, polepsza smak mdłych potraw i tłustych mięs, np. kaczki czy wieprzowiny.
Coco Real krem kokosowy wyprodukowany z najwyższej jakości kokosów.
Wykonany w 200% z ręcznie zbieranych orzechów kokosowych do jego produkcji wykorzystuje się ich mleczko i miąższ. Kokos jest uznawany za super jedzenie, dzięki swoim składnikom odżywczym est także bogatym źródłem żelaza, sodu, potasu i witaminy C. Kremowa konsystencja nadaje głębię smaku wielu drinkom, koktajlom, deserom i kawą.
Crisp Apple Real syrop infuzowany/nasycany najwyższej jakości jabłkami odmian Red, Golden i Granny Smith uprawianych w Stanach Zjednoczonych. Wykonany jest z syropu cukrowego z trzciny cukrowej i 40% owoców. Smak pieczonych jabłek przypomina szarlotkę pieczoną prze babcię jest świetnym uzupełnieniem wszelkiego rodzaju koktajli i napojów. Idealnie komponuje się z drinkami na bazie burbonu.